Projecten

Oerlikon Eldim (NL) B.V.

Lomm

Oerlikon Eldim (NL) B.V. is werkzaam in de vliegtuigindustrie. Met het vervaardigen van onderdelen voor de turbines van vliegtuigmotoren zijn wij onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. Volgens de HR manager helpt de inzetbaarheidsmonitor Oerlikon bij het vastleggen van de competenties, vaardigheden en opleidingen van onze medewerkers. Tijdens de klantaudits worden wij getoetst op deze aspecten. Wij dienen te waarborgen dat medewerkers die aan de producten werken hiervoor ook zijn gecertificeerd.

Naast het klantenaspect binnen Oerlikon Eldim is de bedrijfsfilosofie om te werken met zelfsturende teams. Deze teams zijn naast de verantwoordelijkheid voor een kwalitatief goede output binnen de gestelde tijd en kosten, ook zelfstandig verantwoordelijk voor de eigen cel. Bij deze filosofie past een teambeoordeling, waarbij de 360 graden feedback van collega’s, leidinggevende als ook interne klanten, mede deelgenoot is van de beoordeling, betreffende de competenties van onze medewerkers. Dit kan gemakkelijk worden uitgevoerd door de nieuwe Feedback module in de Inzetbaarheidsmonitor. Via deze module kunnen collega’s en medewerkers eenvoudig worden uitgenodigd om feedback te geven over elkaar. Dit kan worden gedaan volgens 360 of 180 graden feedback. Vanuit de competentiebibliotheek die beschikbaar is binnen de inzetbaarheidsmonitor wordt deze 360 graden feedback verder vormgegeven op een transparante en objectieve manier.

Oerlikon Eldim (NL) B.V.

Moba

Barneveld

Binnenkort meer informatie
Moba

Damen Shipyards

Gorinchem

Supply Chain heeft steeds meer uitdagingen: een hoger inkoopdeel, offshore productie, impact van innovatie en meer. Dit betekent dat de competenties van de medewerkers ook constant moeten evolueren. Het is de lerende organisatie in de praktijk en de tool helpt dit in goede banen te leiden.
Damen Shipyards

Prysmian

Delft

Prysmian in Delft is in 2014 gestart met het implementeren van de Inzetbaarheidsmonitor. Onze initiële wens was om inzicht te krijgen in de certificeringen en opleidingen van onze operators, alles overzichtelijk op een centrale plek geborgd. Het mooie van de Inzetbaarheidsmonitor is dat we vervolgens stap voor stap de functieprofielen verder kunnen opbouwen waardoor de Inzetbaarheidsmonitor een steeds waardevoller instrument wordt bij de inzetbaarheid van onze medewerkers. De volgende fase is om binnen Prysmian met behulp van de Inzetbaarheidsmonitor de gehele HR-cyclus uit te voeren en om maandelijkse rapportages te genereren.”
Prysmian

Imtech Marine

Rotterdam

Imtech Marine werkte al een tijd met complexe Excelsheets om de competenties van hun technisch geschoolde personeel overzichtelijk te houden, maar veel meer dan dat konden ze ook niet met deze informatie. Inmiddels werkt Imtech Marine in verschillende landen met de Inzetbaarheidsmonitor en wordt deze succesvol gebruikt voor de volgende zaken: – Overzichtelijk houden van het competentieniveau van onze engineers per vestiging/land – Doormiddel van snelle rapportages en zoekfuncties de serviceafdeling in laten zien welke engineer op welke locatie competent is voor specifieke/gevraagde apparatuur. Dit resulteert in een hoger serviceniveau richting klanten; – Doormiddel van meldingen vanuit het systeem op tijd zorgen dat de benodigde certificeringen van de engineers up-to-date blijft, plus de wetenschap wanneer iemands training/certificering verloopt; – Niveau van de competenties aangeven, wat resulteert in meer inzicht in waar en op welk gebied Imtech Marine bepaalde competenties te kort komt; – Door engineers zich zelf te laten beoordelen per competentie en deze te vergelijken met de beoordeling van hun leidinggevenden, een realistisch beeld van de engineers, hun kennis, sterke en zwakke punten te krijgen.
Imtech Marine

National Oirwell Varco

Etten-Leur

National Oirwell Varco is in 2012 gestart met de Inzetbaarheidsmonitor met als doel duidelijke rapportages te krijgen over de algemene kennis, vaardigheden, opleidingen en certificering met de daarbij horende norm en benodigde FTE’s. Dit was voor die tijd niet voorhanden in één duidelijk overzicht of syteem. Inmiddels wordt de Inzetbaarheidsmonitor organisatiebreed ingezet en, naast de rappotagemogelijkheden, ook gebruikt voor het monitoren en sturen op duurzame (multi)inzetbaarheid en het borgen van de kwaliteit.
National Oirwell Varco